Gepubliceerd op 8 februari 2023

Tuinderszoon Ben Sol, in 1907 geboren in de Sloterpolder, zette in 1988 zijn herinneringen aan het tuindersgebied bijeen in zijn boek 'De Amsterdamse tuinders'. Toen hij na de lagere school als 12-jarige thuis op de tuinderij van zijn vader kwam te werken wat hem helemaal niet beviel, besloot hij een jaar later om onderwijzer te worden. Na 47 onderwijsjaren, waarvan 44 jaar in Sloten als onderwijzer op de St. Jozefschool en schoolhoofd van de St. Willibrordusschool voor VGLO, ging hij in 1974 met pensioen om vervolgens twee boeken van zijn hand te laten verschijnen: '60 jaar in een klaslokaal' en 'De Amsterdamse tuinders'.

Beide boeken waren al kort na verschijning uitverkocht. Eerstgenoemd boek werd daarom vorig jaar hier op de website gepubliceerd. De volledige inhoud van het tweede boek komt nu vanaf 1 maart op deze website. Sol blikt hierin terug op de periode vanaf 1880 tot ruim een eeuw later als het laatste restant van het tuinbouwgebied rond de Louwesweg wordt afgebroken ten behoeve van de stadswijk Nieuw-Sloten.

VERJAARDAGSCADEAU

De a.s. publicatie op 1 maart is mede vanwege het 4-jarig bestaan van deze website op 3 maart 2023, bij gelegenheid waarvan jaarlijks op 1 maart een publicatie van grote en bijzondere omvang plaats vindt als verjaardagscadeau voor alle lezers.