Gepubliceerd op 18 maart 2021

Elk voorjaar komt de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp met de Dorpengids: in een boekje van 56 pagina's staat dan al het nieuws van het voorafgaande jaar. Er is een chronologisch overzicht van 12 pagina's, daarnaast een verslag van alle werkgroepen met hun resultaten en plannen. En beslist geen dorre opsomming, maar een feest om te lezen, afgewisseld met zo'n 60 foto's van het leven en werken in Landelijk West. 

Dit keer heel toepasselijk de dorpspomp op de voorkaft: van oudsher dé plek om bij elkaar te komen en de laatste nieuwtjes uit te wisselen. De dorpengids heeft deze functie van de dorpspomp overgenomen. Hierbij alvast een kijkje in deze kersverse nieuwsbron!

Hete hangijzers

De gids verschijnt alweer voor de 36e keer. Ondanks het gemis in deze gids van de diverse jaarlijkse activiteiten vanwege de coronabeperkingen bruist de inhoud van energie van wat er allemaal is gedaan om voor de belangen van het gebied op te komen. Zoals de al jaren hete hangijzers wat betreft de verkeerssituatie op de Sloterweg, bij de Sloterbrug, op de Osdorperweg. Maar ook de strijd voor het naleven van bestemmingsplannen waar het gaat om buitenmaatse nieuwbouwprojecten, het beschermen van de natuur en alles wat het historische en landelijke dorpskarakter betreft.

 

Speelterrein 'Over de Rand' krijgt met gemeentesubsidie een opknapbeurt. 

Lees- en kijkplezier

Net als in de vorige dorpengids zijn weer zo'n 13 pagina's ingeruimd voor de adverteerders die deze uitgave financieel mogelijk hebben gemaakt. De lay-out en de prettige leesstijl zorgen ervoor dat samen met de vele illustratie ook dit jaar weer een lezenswaardige jaargids wordt aangeboden. De samenstellers nemen geen enkel blad voor de mond, want naast de bereikte successen worden ook de tegenslagen en frustraties ruimschoots benoemd: ambtelijke molens...!

 

Over de rand
Tussen alle regels door tóch af en toe een nieuwtje waarvan we nog niet op de hoogte waren. Zo krijgt het speelterrein 'Over de Rand' in Oud Osdorp een subsidie van € 85.000 van de gemeente om deze verpauperde plek nieuw leven in te blazen! 

De gids huis aan huis

Binnenkort zullen alle inwoners van Landelijk West de gids weer in hun brievenbus aantreffen. Maar wie daarop niet wil wachten, kan hem alvast digitaal inzien op https://slotenoudosdorp.nl/wp-content/uploads/2021/02/Dorpengids-Sloten-Oud-Osdorp-2021.pdf

De gids geeft tevens een overzicht van alle bedrijven en instellingen in en rondom het gebied en is dus tevens een handig naslagwerk voor wie naar iets op zoek is binnen de eigen buurt. 

En wie Landelijk West verder wil verkennen vindt in de gids suggesties om de diverse bezienswaardigheden eens na te lopen of te fietsen. Zo is bij gelegenheid van de annexatie van de voormalige gemeente Sloten, nu 100 jaar geleden, onlangs een fietsfolder verschenen die je langs alle nog zichtbare herinneringen uit de lange historie van het gebied voert...