De bij de gemeente ingediende fotocollage met de plekken in Oud-Osdorp waar in totaal 25 straatnaamborden ontbreken


Gemeente honoreert website-actie

Oud-Osdorp krijgt 25 nieuwe straatnaamborden

Gepubliceerd op 5 juni 2019

Afgelopen week heeft de gemeente 25 nieuwe straatnaamborden opgehangen in het landelijke gebied van Oud-Osdorp, ook bekend onder de naam Tuinen van West. De borden waren in de loop der jaren verdwenen door werkzaamheden of nog nooit geplaatst bij de aanleg van nieuwe wegen en paden. Via de publicatie op deze website werd de gemeente op 10 maart van de ontbrekende straataanduidingen op de hoogte gesteld. Bijna drie maanden later is alles aan de hand van deze aangedragen lijst uitgevoerd.

In mijn websiteartikel van 10 maart 'Is de gemeente de weg kwijt?' maakte ik melding van 25 ontbrekende straatnaamborden in Oud-Osdorp. Zie  https://www.theodurenkamp.nl/artikelen-1/is-de-gemeente-de-weg-kwijt

Ik verzond diezelfde dag een e-mail naar de gemeente met het verzoek om de ontbrekende 25 straatnaamborden (weer terug) te plaatsen, hierbij verwijzend naar het artikel op mijn website dat een collage bevatte van 25 foto's van wegkruisingen waar de borden ontbraken. Helaas, een reactie bleef uit, maar... op 3 juni hingen ze er ineens: exact alle 25 genoemde straatnaamborden, gloednieuw en in de gebruikelijke stijl zoals in de rest van Amsterdam: witte tekst op een donkerblauwe achtergrond en met stadsdeeltoevoeging. Actie tóch geslaagd dus!

Helemaal weer terug op de kaart

De Nico Broekhuysenweg stond aan de top van de ontbrekende straatnaamduidingen. Deze straatnaam ontbrak namelijk volledig, maar nu heeft deze weg weer alle zes naamborden terug op de diverse wegkruisingen, en daarmee staat de Nico Broekhuysenweg weer helemaal op de kaart! Zowel op de Joris van den Berghweg als op de Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg is het aantal straatnaamborden uitgebreid van één naar vier. En ook de Slibveldenweg heeft nu voor het eerst in zijn bestaan eindelijk een naambord op de hoek van de Osdorperweg. Helaas is de stadsdeeltoevoeging onjuist: Geuzenveld i.p.v. Osdorp!

 

De Nico Broekhuysenweg: als straatnaam al jaren verdwenen, maar nu weer helemaal op de kaart! 

De Slibveldenweg: voor het eerst in zijn lange bestaan nu voorzien van een heus straatnaambord, maar helaas met de onjuiste toevoeging Geuzenveld i.p.v. Osdorp.

De Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg en de Joris van den Berghweg hadden beide slechts één straatnaambord, nu allebei vier!

De prikkelende titel 'Is de gemeente de weg kwijt?' heeft in ieder geval zijn uitwerking niet gemist. De gemeente heeft met deze actie de weg weer helemaal hervonden, maar vooral natuurlijk ook de bezoekers van dit gebied. En ik wil alleen nog maar zeggen dat een melding over een klacht in de openbare ruimte (bijna) altijd de verdiende aandacht krijgt!